Palestina v besedah: SPREHODI PO PALESTINI Z RAJO SHEHADEHOM

Palestina v besedah: SPREHODI PO PALESTINI Z RAJO SHEHADEHOM, enim najvidnejših sodobnih palestinskih pisateljev

Po uvodnem marčevskem dogodku, ki ga je pripravila novinarka Kristina Božič, ki se je z novinarjem Ervinom Milharčičem Hladnikom pogovarjala o literarnih povezavah med Slovenijo in Palestino, se je na FB strani Vodnikove domačije v Šiški odvil tudi pogovor z Rajo Shehadehom!

Raja Shehadeh, eden največjih sodobnih palestinskih pisateljev, je avtor številnih knjig kot so Palestinski sprehodi (2008), Razpoka v času (2010), Okupacijski dnevniki (2012), Jezik vojne, jezik miru (2015), Kje je potegnjena črta (2018) in Pot domov (2019). Po poklicu je odvetnik, živi v Ramali, na okupiranem Zahodnem bregu v Palestini in je ustanovitelj pionirske organizacije za človekove pravice Al Haq.

S Shehadehom smo se sprehajali po mnogih temah, ustavili smo se tudi pri Palestrinskih sprehodih, njegovi najbolj znani knjigi, za katero je leta 2008 prejel Orwellovo nagrado, najuglednejšo britansko nagrado za politično angažirano književnost. Palestinski sprehodi združujejo avtobiografijo, potopis in politično kritiko, v prevodu Zoje Skušek pa so leta 2012 izšli pri Založbi /*cf.
Z gostom se je pogovarjala novinarka in pravnica Kristina Božič.

Serijo pogovorov Palestina v besedah je organiziral v Vodnikovi domačiji inštitut Divja misel v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev.

KORAK DO KNJIGE:

V Najmanjši knjigarni v Šiški vas pričakuje tudi nabor knjig Palestina v besedah, ki ga je kurirala Kristina Božič.